Саудитска Арабия заяви пред САЩ, че няма да поддържа дипломатически отношения

...
Саудитска Арабия заяви пред САЩ, че няма да поддържа дипломатически отношения
Коментари Харесай

Саудитска Арабия изключва дипломатически отношения с Израел без независима палестинска държава

Саудитска Арабия съобщи пред Съединени американски щати, че няма да поддържа дипломатически връзки с Израел, в случай че не бъде приета  на границите от 1967 година с Източен Йерусалим и израелската " експанзия " в линията Газа не спре. Това показват от саудитското външно министерство, оповестява " Ройтерс ".

Вчера представителят на Съвета за национална сигурност към Белия дом Джон Кърби съобщи, че администрацията на Джо Байдън е получила позитивна противоположна връзка за това, че Саудитска Арабия и Израел са подготвени да продължат да водят полемики за нормализиране на връзките.

Кралството излезе с изказването, с цел да удостовери твърдата си позиция пред Вашингтон по палестинския въпрос поради мненията, приписвани на Кърби, прецизираха от саудитското министерство.

" Хамас " предлага 135-дневно помирение в три етапи в Газа

Палестинската формация чака то да докара до завършек на войната

Идеята Израел и Саудитска Арабия да официализират връзките си, се разисква, откогато Рияд даде негласното си единодушие съседите му от Персийския залив - Обединените арабски емирства и Бахрейн - да

През октомври Рияд отсрочи месеци водена от Съединени американски щати дипломация, целяща да накара Саудитска Арабия и да признае страната за първи път, поради възходящия яд на арабите в резултат на

Досега израелският министър-председател Бенямин Нетаняху, който през огромна част от политическата си кариера се е противопоставял на палестинската държавност, всички американски и арабски опити за определяне на палестинска страна , откакто войната в Газа завърши.
 Саудитска Арабия се разбърза за съглашение за защита със Съединени американски щати
Саудитска Арабия се разбърза за съглашение за защита със Съединени американски щати

Рияд се надява да подписа пакта преди президентските избори в Съединени американски щати

Израел стартира военната си атака в Газа, откакто екстремисти от " Хамас " убиха 1200 души и взеха 253 заложници на 7 октомври.

Министерството на здравеопазването в Газа показва, че минимум 27 585 палестинци са били убити във военната акция на Израел, като опасенията са, че още хиляди други са заровени под руините.

до момента - в края на ноември, продължи единствено седмица.
 Саудитска Арабия подготвена да признае Израел, в случай че се реши палестинския въпрос
Саудитска Арабия подготвена да признае Израел, в случай че се реши палестинския въпрос

Принц Фейсал сподели че работи със Съединени американски щати за спокойно решение на спора Израел-Хамас
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР